Aceasta eficientizare este obtinuta cu ajutorul unui strat foarte subtire de oxid de aluminiu, plasat in fata celulei, impingand astfel uzul energiei solare cu un pas inainte.
O imbunatire cu un procent poate parea modesta, dar ii poate ajuta pe cei care exploateaza energia solara sa creasca performanta produsului lor, datorita faptului ca o eficienta sporita este un mod de a reduce costurile producerii de energie solara.
Aplicarea acestui strat suplimentar de oxid de aluminiu presupune o cheltuiala relativ scazuta, ceea ce va avea ca rezultat o micsorare a costurilor exploatarii acestui tip de energie.
Utilizarea puterii solare la scara larga a fost una dintre solutiile pe care oamenii de stiinta le-au propus in vederea rezolvarii, cel putin partiale, a crizei care ameninta omenirea.
Energia pe care o emana Soarele poate fi folosita cu succes mai ales in tarile mai putin dezvoltate, dar aflate in zonele calde ale planetei, unde materia prima este disponibila pentru o perioada mai indelungata a anului.
Cercetatorii preconizeaza ca in aproximativ 15 ani, costurile energiei solare vor concura cu cele ale energiei clasice.
Sursa: Science Daily